FR | BE | EN | NL | RO

Behandlingshem för alkohol- och drogproblem

Nyheter

På Castle Craig använder vi oss av evidensbaserade metoder och strävar efter att ständigt förbättra vår verksamhet. Våra anställda fortbildar sig regelbundet och är aktiva inom forskning och metodutveckling. Förutom att bedriva effektiv beroendebehandling brinner vi också för att öka kunskaperna om beroendesjukdomen och effektiva behandlingsmetoder. Vi arrangerar föreläsningar, utbildningar och nätverksträffar. Under den här rubriken kommer vi att publicera intressanta nyheter och dela inbjudningar till olika event som kan vara intressanta för våra patienter och alla andra som är intresserade av behandling för beroendesjukdom och samsjuklighet.


Castle Craig Scandinavia bjuder in till kostnadsfri föreläsning 15 april

Sex och kärleksberoende med terapeuten Agnes Novak

Trots att sex- och kärleksberoende har varit ett väl känt begrepp i över tjugo år så diskuteras det sällan inom den svenska missbruksvården. Det saknas också kunskaper om diagnosticering och behandling.

För att råda bot på detta har vi bjudit in den certifierade sexberoendespecialisten och KBT- terapeuten Agnes Novak som driver mottagningenNew Beginning i Stockholm. Agnes har sedan 2013 arbetat med att utveckla ett behandlingsprogram för relationsmissbruk. Hennes unika arbetssätt bygger på KBT, schematerapi och evidensbaserade metoder hämtade från the International Institute of Trauma and Addiction Professionals (IITAP).

Agnes kommer att berätta om hur man kan upptäcka och behandla sex- och kärleksberoende. Genom att använda fallbeskrivningar kommer hon att visa hur denna beroendesjukdom kan få mycket allvarliga konsekvenser för relationerna till familj och vänner. Vi kommer att få kunskaper om den

ökade risken för depression, samsjuklighet och ångest och hur sjukdomen i värsta fall kan leda till stalking, självskadebeteenden, våld eller självmord. Agnes kommer också att beskriva på vilket sätt behandlingen av denna sjukdom behöver skilja sig från behandling av andra beroendesjukdomar.


Program

14.30-15.00 Fika

15.oo-15.10 Introduktion

15.10-16.15 Föreläsning Agnes Novak

16.15-16.30 Frågor och avslutning

 

Praktisk information

Föreläsningen arrangeras på Castle Craigs kontor på Östermalmsgatan 84 i Stockholm. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller. Föreläsningen är kostnadsfri och vi bjuder på fika.

Anmälan och mer information

Anmälan och frågor om föreläsningen sker tilla.sjostrom@castlecraig.seSista anmälningsdag är 10 april

Varmt välkomna!