Faciliteter på Castle Craig

Säker och effektiv behandling för alkoholism

Behöver du hjälp med alkoholmissbruk? Castle Craig kan hjälpa dig eller en närstående. Kontakta oss idag för hjälp, vård och stöd.

En unik programmiljö

Castle Craig är ett 1700-talsslott beläget cirka 30 kilometer söder om Edinburgh i Skottland. Slottet ligger på ett 20 hektar stort privat skogsområde.

På Castle Craig tror vi att rehab bör vara en bekväm och vilsam miljö med en blomstrande gemenskap av patienter och personal som erbjuder utmärkt medicinsk och terapeutisk vård.

Vi har skapat en miljö där varje person blir förstådd och omhändertagen. Våra patienter behöver inte gå igenom denna resa ensamma utan får möjlighet att träffa andra som har delat liknande erfarenheter.

Ladda ner broschyr för Castle Craig

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Castle Craig och vad vi kan erbjuda.

Medicinskt center

Vårt medicinska center är utformat för att säkerställa din trygghet och komfort. Här sker dina initiala bedömningar och regelbundna kontroller. Ditt fysiska välbefinnande övervakas under hela din vistelse och du kan prata med våra sjuksköterskor om eventuella hälsoproblem du har.

Terapirum

Våra terapirum är inredda med bekväma möbler för att skapa en lugnande miljö som hjälper till med återhämtningen. Här kan patienter delta i olika terapier med våra expertterapeuter och göra betydande framsteg på sin väg mot tillfrisknande.

Våra terapirum är belägna runt om på Castle Craig, vissa är små rum för individuell terapi och andra är för större grupper.

Matsalen

Måltiderna handlar inte bara om näring utan också om gemenskap och samhörighet på Castle Craig. Vår gemensamma matsal som ligger i Recovery Gardens är rymlig och välkomnande. Här kan patienter komma samman för att njuta av läckra och näringsrika måltider som är tillagade för att stödja deras fysiska återhämtning och övergripande välbefinnande.

Sällskapsrummet och det tysta rummet

Detta är det huvudsakliga utrymmet för avslappning och gemenskap på Castle Craig. Sällskapsrummet användes som biljardrum på 1700-talet och har stora georgiska fönster som blickar ut över den främre gräsmattan. Det är en plats att koppla av, varva ner och njuta av att bygga vänskapsrelationer under återhämtningen.

De gemensamma rummen på Castle Craig är utformade med komfort och värme i åtanke för att uppmuntra en känsla av gemenskap bland de boende. Dessa utrymmen har skapats för att patienter ska kunna slappna av och umgås mellan och efter terapisessioner.

Privata sovrum

Vi förstår vikten av privatliv och personligt utrymme, vilket är anledningen till att sovrummen på Castle Craig har utformats omsorgsfullt med din komfort i åtanke. Varje rum är smakfullt inrett med bekväma sängar, gott om förvaringsutrymme och en fridfull atmosfär för att säkerställa en vilsam sömn och personlig reflektion.

Vi vill att våra boenden ska fungera som en säker plats där patienter kan reflektera, vila och återhämta sig under sin behandling. Våra utrymmen är skräddarsydda och utrustade med moderna bekvämligheter och mysiga möbler för att ge en känsla av hemtrevnad och säkerställa att varje patients vistelse är så bekväm som möjligt.

Gym och utomhusträning

På Castle Craig behandlar vi både kropp och själ. Alla patienter uppmuntras att njuta av skogspromenader och delta i trädgårdsterapi i den viktorianska muromgärdade trädgården. På sommaren hålls vissa grupper och individuella terapisessioner i trädgården när det är möjligt. Vi har ett eget gym med instruktörer där patienter kan träna i grupp och njuta av att återfå en hälsosam livsstil.

Ditt hem hemifrån

Castle Craig är utformat med våra boendes behov i åtanke. Vi strävar efter att skapa en trygg, fridfull och stödjande miljö som kompletterar våra omfattande behandlingsprogram.

Att komma till Castle Craig från Sverige

Du kan enkelt komma till Castle Craig från Sverige. Flyg till Edinburgh avgår två gånger om dagen från Stockholm Arlanda med Norwegian och SAS. Flygresan tar två timmar. En chaufför från Castle Craig möter dig sedan på flygplatsen och kör dig direkt till Castle Craig. Resan från Edinburghs flygplats tar cirka 45 minuter. Vid ankomsten till Castle Craig får du ett varmt välkomnande av vår personal och vårt medicinska team som kommer att ta väl hand om dig under din behandling. 

Få hjälp idag

Vi på Castle Craig har decennier av erfarenhet av att hjälpa människor som kämpar med beroende av alkohol eller droger, samt beteendeberoenden och samsjuklighet.

Om du vill veta mer kan du prata med oss på svenska på vår privata klinik i Stockholm. Vår personal på Stockholms beroendeklinik hjälper dig om du är intresserad av att få behandling själv eller om du vill veta mer som anhörig eller arbetsgivare till någon som har ett alkohol- eller narkotikaberoende. Du kan höra av dig via telefon eller e-post så hjälper vi dig snarast möjligt

Kontakta oss idag

Återta kontrollen över ditt liv. Vi erbjuder behandlingar för beroende av alkohol, droger och spel.