Varför ska jag välja Castle Craig?

Att välja det bästa behandlingshemmet kan vara svårt. Det är många faktorer som spelar in, som till exempel behandlingsprogram, kostnad, recensioner, anonymiteten och diskretionen samt mycket mer. Här lyfter vi fram några anledningar till varför Castle Craig kan vara rätt behandlingshem för dig när du vill tillfriskna.

40 års expertis drivet av familjen McCann

Castle Craig är ett familjeföretag som grundades av Peter och Dr. Margaret Ann McCann, två av Storbritanniens ledande experter inom beroendebehandling. De grundade både sin första behandlingsklinik (Clouds House, Wiltshire) 1983 och även EATA (European Addiction Treatment Agency) under det tidiga 1990-talet. Castle Craig representeras av Peter McCann i styrelsen för International Council on Alcohol and Addictions.

För att få reda på mer om McCann-familjens resa med att hjälpa drog- och alkoholberoende medmänniskor, läs den här bloggartikeln om firandet av Peter McCanns 80-årsdag. Castle Craig är fortfarande en familjedriven klinik och har samma kärnvärden som förut – baserade på medkänslan och visionen som alltid har varit hjärtat i vår verksamhet. Vi finansieras inte av externa investerare, utan är självständiga och familjedrivna.

Nu spelar även den yngre generationen en viktig roll i arbetet med att fortsätta vårt uppdrag som fortfarande har samma fokus som i början, att hjälpa personer med ett beroende “att uppnå balanserad avhållsamhet, att ge dem styrkan så att de kan njuta av ett rikt, nyktert, meningsfullt och produktivt liv i sitt tillfrisknande.”

Vår behandling är bevisat effektiv – 34 år, 10 000 patienter och hög grad av framgång

Ingen beroendeklinik kan utvecklas och växa under 34 år om den inte erbjuder behandling som verkligen fungerar. Sedan 1988 har vi haft 10 000 patienter, och merparten av våra patienter som har genomgått vår behandling uppnår ett långvarigt tillfrisknande. Vår senaste forskning visar att 73 procent av våra patienter lyckas leva ett alkohol- och drogfritt liv.

Vår behandling är evidensbaserad och våra oberoende studier ger ytterligare bevis på att vår behandling fungerar för merparten av alla våra patienter.

Oslagbara faciliteter

Castle Craig har många olika faciliteter som låter våra patienter sysselsätta sig under veckorna som de bor hos oss:

 • 50 hektar gård med skog
 • Campusmiljö
 • Avgiftningsklinik
 • Två medicinska kliniker
 • Sällskapsrum
 • Terapirum
 • Matsal
 • Gym och idrottsplan
 • Butik med hygienprodukter, snacks, kläder, böcker
 • Datorrum
 • Kapell
 • Hyperbar oxygenbehandling (HBO)
 • Djur: alpackor, hundar, grisar, hästar och åsnor
 • Transporttjänst till/från närliggande internationella resecentrum

Åtskildhet på 50 hektar vacker och inspirerande landsbygdsmiljö

Castle Craig ligger i en 50 hektar privatägd skog som garanterar dig avskildhet, inspiration och ro under ditt tillfrisknande. Vår privata trädgård gör att vi kan erbjuda fitnessaktiviteter utomhus. Studier som “grön terapi” har visat att landsbygden och frisk utomhusluft kan lindra flera olika psykologiska, hälso- och känslomässiga problem.

I de skotska gränsernas vackra kullar och skogar får våra patienter frihet och avskildhet från världen utanför, men vi är lättillgängliga eftersom vi endast ligger 40 minuter från Edinburghs internationella flygplats. När du anländer till oss och kör uppför den privata landsvägen till gården kan du inte se några andra hus eller vägar. Det är helt privat och konfidentiellt.

Luften är frisk och ren, vilda djur, träd och växter finns överallt. Vår privata vattenförsörjning kommer direkt från kullarna som omger oss – det är gott nog att tappa upp på flaska.

Se fler bilder och videoklipp från Castle Craig här.

Erkänns av andra experter

Castle Craig regleras av Healthcare Improvement Scotland (f.d. the Care Commission). Vid vår senaste inspektionsrapport i December 2020 tilldelades vi betyget Exceptionellt för ledarskap. Vid en nyligen utförd Intertek International ISO 9001 – inspektion av kvalitetsstandarder, beskrevs sjukhusets ledarskap som ‘exemplariskt’.

98 % nöjdhetsgrad hos våra patienter

Vi är stolta över hur nöjda våra patienter är och vi publicerar resultaten på nätet. I vår senaste undersökning fick kärnelement i vårt program som vård från sjuksköterskorna, enskild rådgivning, avgiftning och gruppterapi 90 % eller mer. Den övergripande nöjdhetsgraden för upplevelsen av vår behandling var 98 %.

Meddelandena som vi får från våra tidigare patienter betyder mer än nöjdhetsgraden. Vi får ofta meddelanden flera år efter att patienten har lämnat Castle Craig. Ett urval av meddelandena publicerar vi på nätet, och du kan även besöka våra sociala media-sidor på Facebook, Instagram och Linkedin för att se vad andra har att säga om oss.

Medicinskt assisterad vård

Det här är viktigt att veta. Du kan vara säker på att ditt behandlingsteam leds av läkare med expertkunskap som har lång utbildning och regelbundet vidareutbildar sig, är GMC-registrerade och genomgår externa, oberoende årliga bedömningar.

De är anställda av Castle Craig och är här under veckan samt har jour hela natten. Vi uppfyller American Society of Addiction Medicines högsta vårdnivå som är ”medicinskt hanterad slutenvårdsavgiftning och slutenvårdsbehandling”. Det är den högsta nivån av medicinsk insats och skiljer sig åt från vård som bara är under medicinsk övervakning eller medicinsk ledning.

Vårt vårdteam inkluderar internationellt erkända experter inom beroende och inkluderar Dr Margaret Ann McCann, MB BCh, BAO (Medordförande), Professor Jonathan Chick, MA (Cantab), MPhil, MBChB, DSc, FRCPsych, FRCPE (Medicinsk chef), Dr Maria Kelly, MBChB, DipPsych, MRCPsych (Biträdande medicinsk chef) och Dr Michael McCann, MD, MA, DIH, MFOM (Styrelsemedlem).

Våra läkare på Castle Craig inkluderar Dr Felicity Sasada och Dr Gierdre Putelyte.

Vårt team med terapeuter består av högkvalificerade specialister i personalen och konsulter.

Sök hjälp idag

I över 35 år har vi hjälpt tusentals att återhämta sig från beroende – gå med dem.

Vi innoverar

Vi följer ny evidensbaserad behandling och gör våra egna efterforskningar.

 • 1988 var Castle Craig det enda behandlingshemmet som tog 12-stegsprogrammet till Skottland.
 • 1999 var vi det första behandlingscentret som införde ackrediteringar för alla terapeuter.
 • 2008 var vi först med att erbjuda hyperbar syrgasbehandling till alla våra patienter.

Ovanstående bevisar att Castle Craig alltid har gått före och varit med på nya och banbrytande behandlingsmetoder.

Många alternativa terapier

Från personlig fysisk träning till hästterapi, konstgrupper och mindfulness, hyperbar syrgasbehandling till musikkvällar –alternativa terapier är något som vi på Castle Craig är väldigt duktiga på.

Personalen hos Castle Craig är utbildade och har verktygen för att fokusera på mer än bara beroenden.

Ett brett utbud av terapier

Många som har ett beroende har även andra psykiska och känslomässiga problem som depression, sorg, ångest eller posttraumatisk stress som också måste tas i beaktning och behandlas . Vi gör psykologiska utvärderingar och personliga vårdplaner, kombinerat med ett brett utbud av interventioner som kognitiv beteendeterapi, desensibilisering och upparbetning av ögonrörelser (EMDR), gruppterapi, familjeterapi, sorgeterapi, dialektisk beteendeterapi, verklighetsterapi och motiverande samtal.

Varje vecka inkluderas två enskilda terapisessioner för våra patienter som måmnga andra beroendekliniker inte erbjuder. Hos oss är det även möjligt att köpa tillägg av fler terapisessioner som.

Snabb bedömning och inskrivning

Vi erbjuder snabb bedömning och inskrivning – vi är redo att hjälpa dig direkt när du vill ha hjälp. Om du vill behandlas på Castle Craig finns det ingen väntelista och du kan få behandling direkt. Vår inskrivningsavdelning är alltid tillgänglig och kan även svara på ditt samtal under kvällar och helger.

Vi är erkända av de flesta större försäkringsbolag

Tack vare vår psykiatriska vård av överläkare, vårt exceptionella HIS-betyg och vår ISO 9001-ackreditering är Castle Craig erkänd av stora försäkringsbolag i både Storbritannien och internationellt. Kontakta vår inskrivningsavdelning för mer information.

För oss är alla patienter viktiga – innan, under och efter behandlingen

Castle Craigs grundvärderingar är medkänsla, empati och omsorg. Personalen är inspirerade av och dedikerade sitt arbete. Många har kämpat med egna sjukdomar, och efter att ha tillfrisknat helt har de valt att hjälpa andra. En av Castle Craigs symboler är senapsträdet. Det är passande, eftersom tillfrisknandet från ett beroende sägs växa från ett litet frö till ett stort träd, vilket i sin tur ger stöd åt andra som ska börja sitt tillfrisknande.

Patienter som är färdiga med sin behandling hos Castle Craig bjuds in som gäster varje år för en återföreningsdag och för att delta i eftervård. Vi håller kontakten med våra alumnerFacebook och Instagram, så att de kan fortsätta få ut mer av sin upplevelse hos Castle Craig.

Ladda ner broschyr för Castle Craig

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Castle Craig och vad vi kan erbjuda.

Kontakta oss

Castle Craig har gett ett nytt liv och hjälpt familjer som har drabbats av beroenden sedan 1988.
Vår personal finns här för att svara på dina frågor om behandling och inskrivningsprocessen. Om du är baserad i Sverige och vill prata med någon som kan hjälpa dig, ring 088 – 770 70 77 eller maila oss genom vårt kontaktformulär.