Ring oss nu: +46 8 420 02 828

Inskrivning

two adults talking to each other

Information för svenska patienter

Inskrivning från Sverige

I Sverige sker din första kontakt med Stockholms beroendeklinik som är en del av Castle Health. Vi sköter hela inskrivningsprocessen och ser till att du får all information du behöver för att kunna komma till oss.

Det första steget är att du får genomgå en intervju med en av våra terapeuter där vi kartlägger dina problem. Denna intervju skickas sen till läkarna på Castle Craig som tar beslutet om vi kan hjälpa dig. Du får också ett förslag på behandlingslängd och kostnad. När du godkänt offerten börjar vi planera för din inskrivning. Vi kan oftast erbjuda en plats inom 10 dagar och ibland ännu snabbare än så

Vi vill hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Vi svarar i telefon 365 dagar om året. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Privatbetalande

Det enklaste sättet att finansiera behandling på Castle Craig är att betala privat. Vänligen kontakta Stockholms beroendeklinik som kan informera om kostnader och olika betalningsalternativ.

Försäkringsfinansierade patienter

Vissa patienter som kommer till oss har en privat sjukförsäkring som betalar för vården. Den exakta nivån på finansieringen beror hur försäkringsavtalet är utformat. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt försäkringsbolag för att undersöka om de kan betala för din behandling hos oss.

Medicinsk information

För att kunna göra en bedömning om vi kan hjälpa en patient behöver vi ibland få tillgång till svenska journaler. Det här gäller speciellt om du har underliggande medicinska eller psykiatriska problem. Allt sker med ditt medgivande och under strikt sekretess.

Annan nyttig information

  • Vi tar emot patienter från hela världen, men behandlingen sker på engelska och kunskaper i engelska är ett krav för inskrivning.
  • Om du är osäker på om vi är rätt val för dig får du gärna ringa till Stockholms beroendeklinik där vi kan svara på dina frågor. Vi kan också göra en kostnadsfri bedömning av dina problem och hur vi skulle kunna hjälpa dig.
  • Stockholms beroendeklinik är Castle Craigs svenska öppenvårdsmottagning. Det är här du börjar och avslutar din behandling.

HÄMTA BROSCHYREN

Tillfrisknandet är möjligt och vi finns här för att hjälpa dig att nå det. Nedan hittar du våra nedladdningsbara broschyrer där du får veta mer om våra olika behandlingsupplägg, får en överblick över våra faciliteter samt hur vi kan stötta dig på din resa i tillfrisknande

Inskrivningstider

  • Inskrivning sker vanligen mån-tors mellan 09:00 och 15:00.
  • Vi tar i normala fall inte emot nya patienter på helgerna, men inskrivningsprocessen kan påbörjas en lördag eller söndag.

Inskrivningsdagen

Vår inskrivningspersonal hjälper patienten att planera för sin ankomst. De flesta patienter flyger till Edinburgh och blir upphämtade där. Men vi kan också hämta vid tågstationen. Vid ankomsten till Castle Craig kommer patienten att välkomnas av vår vårdpersonal och få träffa en av våra psykiatriker. För att kontakta vår inskrivning, vänligen maila oss på info@castlecraigswe.wpengine.com.

Utskrivning

I samband med patienten skrivs ut från Castle Craig skickar vi en remiss tillbaka till den ansvarige läkaren på hemorten. Vi hjälper också till att planera eftervården.

Studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök från vårdpersonal och organisationer som är intresserade av att remittera patienter till Castle Craig. Vi arrangerar också öppet hus flera gånger om året. Det finns möjlighet att övernatta på området och vi kan också hjälpa till med transporter till och från Edinburgh flygplats.

För mer information, vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär.