Workshop i metoden ”Res dig! Läk ditt medberoende”, 17-19 november


I samarbete med Madeleine Swartz bjuder vi in till en tre dagars workshop för dig som är medberoende. Kursen hålls av Madeleine i våra lokaler och är öppen för alla.  

Res dig! är en workshop med fokus på process, som ger dig som medberoende verktyg för att kunna lägga det gamla bakom dig och försonas med dig själv och de omkring dig. Så att du kan gå vidare friare och gladare. Metoden ”Res Dig” är ett pedagogiskt handlingsprogram där den medberoende jobbar med att kartlägga sin egen relation till medberoendeproblematiken.

  1. Hur stor del av ditt liv styrs av andras åsikter?
  2. Hur stor del av ditt liv är marknadsföring?
  3. Vilken del av ditt liv är du?

Kursbeskrivning

En workshop i 3 dagar med ett intensivt processorienterat arbete. Ledd av Madeleine Swartz. Materialet är speciellt framtaget för dig som vill ha en kick-start i att ta tag i ditt medberoende.

Vi går igenom ett omfattande material och bilder för att du snabbt ska komma in i din egen process och tydliggöra dina beteenden och strategier som inte längre är gynnsamma för dig.
Studiematerialet är framtaget som ett komplement till boken Res Dig! som det rekommenderas att du har läst innan, få att snabbt komma in i processen.

Teori varvas med övningar. Du får läxor på kvällarna för att kunna vara i process och därmed utveckling, så ett tips är att inte boka in annat på kvällarna.
Under dessa 3 dagar kommer vi att ta upp medberoendets mönster och strategier, hur de påverkar våra liv, roller i familjen, värderingar, sex, skam, skuld, och offerroller, vi går även igenom hur du kan läka och försonas med din historia. Vi tittar på hur vi kan vända våra negativa beteenden och strategier till att bli våra superkrafter.  

Denna workshop består av intensiva dagar av process och övningar, i grupp och enskilt. 

Du får verktyg för att hantera och läka ditt medberoende.  

Kurslängd: 3 dagar, kl 9-17 

Pris: 7400 kr, Fika ingår (moms tillkommer för företag) 

Plats: Stockholms beroendeklinik, Eriksbergsgatan 12, Stockholm 

Anmälan:  Maila Madeleine Swartz 

Ladda ner broschyr för Castle Craig

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Castle Craig och vad vi kan erbjuda.

Om kursledaren Madeleine Swartz

Kursledare på denna work shop är Madeleine Swartz som är en av de bästa på området. Madeleine har arbetat med rehabilitering i över 15 år. Med både riskbruk, skadligt bruk, beroende, medberoende och sorgbearbetning. Hon arbetar som lärare, terapeut och coach med både kommuner, företag och privata klineter, i grupp och enskilt. Hon är certifierad alkohol- och drogterapeut, energiterapeut, 12-stegsterapeut, certifierad handledare i sorgbearbetning och expert inom medberoende. 

Hennes bok ”Res dig! Läk ditt medberoende” är en del av kursmaterialet och finns på svenska och engelska.

Om metoden Res Dig!

Boken Res Dig! Läk ditt medberoende är grunden i metoden som också kallas Res Dig!. Tillsammans med ett omfattande studiematerial ges deltagarna en möjlighet att på djupet arbeta med sitt medberoende. Vilket innefattar identifiering, coping strategier, skam, skuld, roller i familjekonstellationen, gränssättning, värderingar och verktyg för att förändra sina reaktionsmönster och därmed kunna göra andra val. Metoden är en blandning av psykoterapi, schematerapi och KBT. Det vill säga, klienten/patienten jobbar både bakåt och framåt. 

Anmäl dig till work shopen genom att maila Madeleine.