Ring oss nu: +46 8 420 02 828

Castle Craig Hospital i Skottland lanserar världens första behandlingsprogram för personer med kryptovalutaberoende

blond adult with bitcoin

Världens första behandlingsprogram för personer med kryptovalutaberoende

Innan Castle Craig publicerade sin pressrelease om ämnet så var uttrycket “kryptovalutaberoende” i stort sett okänt inom sjukvården.

Patienter som utvecklat kryptovalutaberoende kan nu få behandling genom Castle Craigs behandlingsprogram för spelberoende , som effektivt behandlat personer med olika typer av spelberoende under de senaste 20 åren.

Pressreleasen fångades upp av nyhetsbyrån Agence France Presse som leverar nyheter till mediahus runt om i världen.

Över 600 nyhetskanaler runt om i världen rapporterade om nyheten. Bland dem återfinns BBC, Sky News, the Wall Street Journal och de största kinesiska nyhetskanalerna.

A guide to Bitcoin Addiction from Castle Craig Hospital

 

Varför erbjuder Castle Craig behandling för kryptovalutaberoende?

Under det senaste året har Castle Craig blivit kontaktat av flera personer som blivit beroende av handeln med kryptovaluta som t.ex. bitcoin. Fyra personer har genomgått behandling.

Symptomen på kryptovalutaberonde– som t.ex. att ständigt kontrollera priset på bitcoin på internet – liknar symptomen på spelberoende.

Patienter som utvecklat kryptovalutaberoende kan nu få behandling genom Castle Craigs behandlingsprogram för spelberoende , som effektivt behandlat personer med olika typer av spelberoende under de senaste 20 åren.

Castle Craig Hospital can help with CryptoAddiction

 

Informationskampanj om riskerna med kryptovalutaberoende

Castle Craig skickade ut sitt pressmeddelande om kryptovalutaberoende med syftet att informera allmänheten om riskerna.

De flesta människor har hört talas om kryptovaluta som t.ex. bitcoin men få människor har full förståelse för vad det är och det fungerar.

För mer information om kryptovaluta besök Castle Craigs FAQ

Mycket få människor vet att tvångsmässigt handlande med dessa nya digitala valutor kan vara lika beroendeframkallande som spel om pengar.

Precis som nätkasinon lovar kryptovaluta snabba vinster och en enkel väg till rikedom. Verkligheten kan istället bli konkurs och i vissa fall självmord. I Socialstyrelsens kunskapsstöd från 2017 anges att personer med spelberoende har en högre risk för självmord än personer med substansberoende.

Read more about Cryptocurrency from Chris Burn, a Gambling Therapist sat Castle Craig Hospital - A UK Addiction Treatment Centre

 

Risken för ungdomar

Handel med krytptovaluta skulle kunna bli ett naturligt ”nästa steg” för ungdomar som redan har utvecklat ett beroende till online-spel och internetprogram. 

Chris Burn, Castle Craigs expert på spelberoende säger:

“Det stora antalet ungdomar som redan har utvecklat ett beroende till dataspel kan enkelt byta till kryptovalutahandel eftersom det finns stora likheter i beteendet; spänningen, att du kan vara uppkopplad dygnet runt och verklighetsflykten. Kryptovalutan erbjuder också en möjlighet att tjäna stora mängder pengar snabbt.”

Han tillägger “Jag tror att vi kommer att se en snabb ökning av denna form av beroende”.

Om du är orolig för att du själv, eller någon som du bryr dig om, har utvecklat ett beroende av kryptovaluta (eller daytrading) kontakta oss på Castle Craig. Vi svarar i telefon dygnet runt.

FAQ on Cryptocurrency Addiction

 

Information till redaktörer

Du hittar mer information om kryptovalutaberoende på:

 

Mer information

För mer information kontakta Anna Sjöström, Castle Craig Scandinavia på 076-327 75 85